بهترین مسیر برای اتصال راه آهن ایران به شبکه راه آهن پیوسته ترکیه

بهترین مسیر برای اتصال راه آهن ایران به شبکه راه آهن پیوسته ترکیه

اتصال راه آهن ایران به شبکه راه آهن پیوسته ترکیه در مسیر راه آهن ایغدیر قارص از طریق چشمه ثریا، نیازمند احداث راه آهن به طول 200 کیلومتر بین شهر مرند تا چشمه ثریا در نقطه صفر مرزی با ترکیه است.

 

شماری از کارشناسان ریلی معتقدند اتصال راه آهن ایران به شبکه راه آهن پیوسته ترکیه در مسیر راه آهن ایغدیر قارص از طریق چشمه ثریا، نیازمند احداث راه آهن به طول 200 کیلومتر بین شهر مرند تا چشمه ثریا در نقطه صفر مرزی با ترکیه است.

به گزارش تین نیوز،  درحالیکه برای اتصال راه آهن جلفا خوی تنها احداث 100 کیلومتر خط آهن یعنی نصف مسیر مرند چشمه ثریا مورد نیاز است.

به اعتقاد آنان همچنین مسافت دسترسی به راه آهن آنکارا و مرز اروپا از مبدا جلفا از طریق مسیر راه آهن جلفا – خوی – رازی – شمال دریاچه وان به داخل ترکیه، هیچ فرقی نسبت به مسیر پیشنهادی راه آهن ایغدیر – قارص ندارد.

همچنین مسیر راه آهن جلفا – خوی – رازی – شمال دریاچه وان، مزایای اتصال کوتاه تر 300 کیلومتری نسبت به اتصال از طریق مسیر پیشنهادی ایغدیر – قارص – سیواس به بندر مرسین در سواحل دریای مدیترانه دارد که در نهایت موجب کاهش هزینه های حمل بار و دسترسی سریع به مقاصد می شود.

قابل ذکر است کمتر از یک ماه پیش مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ماکو در گفت و گو با یکی از رسانه ها ( بازار) تاکید کرد: راه آهن تبریز – چشمه ثریا به عنوان یک پروژه مهم و از نگاه دولت به عنوان چهار پروژه اولویت دار کشور مشخص گردیده است.

حسین گروسی عنوان کرد: با احداث خط جدید ریلی مذکور، سهم مسافر قابل جذب از این مسیر برابر ۱۶۵۲ هزار نفر است. سهم بار قابل جذب برابر ۶۷۹۰ هزار تن بار در سال از مسیر منطقه آزاد ماکو خواهد بود. بنابراین عامل اصلی توسعه لجستیک و رونق اقتصادی منطقه و کشور خواهد بود.

همچنین معاون اقتصادی و سرمایه گذاری سازمان منطقه آزاد ماکو نیز در گفت و گو با این رسانه تاکید کرد: قطار عبوری از مسیر ریلی تبریز به کارس ترکیه می تواند روزانه به طور متوسط ۷۰۰ کیلومتر را طی کند. از سرعت کامیون و حمل و نقل جاده ای بیشتر است. بدین طریق چین و بندر شانگ های از طریق ایران در سریع ترین و کمترین هزینه به اروپا متصل خواهد شد و برای ایران صرفه اقتصادی خوبی دارد.

حمزه حورسی افزود: مطالعات طراحی مسیر اتصال ریلی تبریز به کارس ترکیه از این منطقه انجام گرفته و عملیات عمرانی برای توسعه تجارت مرزی با استفاده از مسیر ریلی در دولت چهاردهم اجرایی خواهد شد.

وی با اشاره به تفاهم منعقد شده بین ایران و ترکیه در خصوص اتصال ریلی تبریز – کارس اظهار داشت: این خط ریلی به طول ۲۰۰ کیلومتر و به صورت برقی در ۲ خط با سرعت ۱۶۰ کیلومتر بر ساعت برای محور ترانزیت چین و اروپا طراحی می شود.

 

 

  منبع: پایگاه خبری تین نیوز

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شش − 4 =

این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.