استفاده از ۲۰ هزار تن ریل تولید ملی در راه آهن همدان سنندج

استفاده از ۲۰ هزار تن ریل تولید ملی در راه آهن همدان سنندج

استفاده از ۲۰ هزار تن ریل تولید ملی در راه آهن همدان سنندج


پروژه راه آهن همدان سنندج با بهره گیری از توان و تخصص مهندسان داخلی و تجهیزات داخلی منطبق بر آخرین تکنولوژی های روز جلوه ای از دانش مهندسان کشور در صنعت ریلی است.

به گزارش تین نیوز به نقل از وزارت راه و شهرسازی ، راه آهن همدان- سنندج با ظرفیت جابه جایی یک میلیون تن بار و ارزش روز ۱۵۰ هزار میلیارد ریال در آستانه بهره برداری قرار دارد.

این مسیر ریلی یک خطه با ۳ قطعه اجرایی بخشی از راه آهن تهران – همدان – سنندج است که مراکز استان های همدان و کردستان را به هم مرتبط می سازد.

راه آهن همدان- سنندج ۱۵۱ کیلومتر طول دارد که با احتساب خطوط ایستگاهی به ۱۷۸ کیلومتر می رسد و ٤٨ کیلومتر آن در استان همدان و حدود ۱۰۳ کیلومتر آن نیز در استان کردستان واقع شده است.

 خط ریلی همدان- سنندج از ایستگاه همدان آغاز شده و ضمن عبور از حوالی شهرهای بهار، لالجین، صالح آباد، قروه و دهگلان به ایستگاه سنندج منتهی می شود و مقرر است در ادامه مسیر با عبور از شهر مریوان به مرز باشماق متصل شود.

اتصال سنندج به شبکه ریلی سراسری از طریق همدان و تهران

جابه جایی کالا از مرز باشماق (کردستان عراق) و اتصال سنندج به شبکه ریلی سراسری از طریق همدان و تهران از جمله اهداف احداث این راه آهن است.

با اجرای این پروژه ریلی جابه جایی محصولات کشاورزی و تولیدات کارخانجات و صنایع موجود در منطقه تسهیل می شود و امکان توسعه در آینده و اتصال این پروژه به استان های کرمانشاه، آذربایجان شرقی و آذربایجان غربی نیز فراهم خواهد شد.

هم اکنون و در فاز اول ریل گذاری ۱۷ کیلومتر از خطوط ایستگاهی پروژه راه آهن همدان- سنندج انجام شده است.

عملیات روسازی آن از ابتدای سال ۱۳۹۹ آغاز شد و در ۴ سال ساخت خطوط اصلی و ایستگاهی عملیات تکمیل سیستم ارتباطات و فیبر نوری محور انجام شد.

استفاده از ۲۰ هزار تن ریل ملی و بومی سازی تجهیزات وراداتی با دانش مهندسان داخلی

عمده ترین تجهیزات روسازی شامل ریل، سوزن، تراورس، ادوات پابند و سیستم انتقال بر مبنای استانداردهای بین المللی تامین شده است و تمام ادوات وارداتی نیز با بهره از توان و تخصص مهندسان داخلی منطبق برآخرین تکنولوژی های روز بومی سازی شده است.

همچنین در این پروژه ۲۰ هزار تن ریل تولید ملی به کار رفته و خودکفایی در این حوزه اقدام ارزشمندی در راستای کاهش ریسک واردات، کنترل هزینه های اجرایی و افزایش سرعت در اجرای عملیات محورهای ریلی است.

حداکثر سرعت طراحی این مسیر ریلی برای قطارهای مسافری ۱۶۰ کیلومتر بر ساعت و قطارهای باری ۱۲۰ کیلومتر بر ساعت است که انتظار می رود سرعت عملیاتی قطار مسافری در شروع بهره برداری حدود ۱۲۰ کیلومتر بر ساعت باشد و پیش بینی می شود ظرف ۲ ماه آینده به ۱۶۰ کیلومتر در ساعت برسد.

این پروژه دارای ۷ ایستگاه با نام های بهار، آق بلاغ، دوسر، قزوه، آونگان، دهگلان و سنندج است.

ایستگاه راه آهن سنندج در مجاورت شهر سنندج آخرین ایستگاه مسیر و از نوع درجه یک تشکیلاتی بوده که در زمینی به مساحت ۵۲.۲ هکتاری احداث شده است.

معماری ایستگاه نشات گرفته از مهربانی و مهمان پذیری مردم، زیبایی و ظرافت هنر کردی و اقلیم منطقه با فناوری روز دنیا و تولیدات مصالح و تجهیزات ایرانی طراحی و اجرا شده است.

امکان افزایش ظرفیت جابه جایی بار به ۹ میلیون تن در سال

راه آهن همدان- سنندج ظرفیت جابه جایی ۶۰۰ هزار نفر و یک میلیون تن بار در سال را دارد که با توجه به توسعه صنایع منطقه ای در سنوات اخیر و افزایش جمعیت، این ارقام در بخش باری افزایش قابل ملاحظه ای خواهد یافت.

در فاز دوم بهره برداری و تکمیل خطوط ایستگاهی و اتصال خطوط پیش بینی شده به مراکز بار در استان کردستان ظرفیت این محور به ۸ تا ۹ میلیون تن بار در سال ارتقا خواهد یافت.

این پروژه ریلی ۲۹ دستگاه پل بزرگ و ۴۱۱ دستگاه پل کوچک دارد.

راه آهن همدان- سنندج روز جمعه با حضور رئیس جمهوری و وزیر راه و شهرسازی افتتاح خواهد شد.

  منبع:شبکه خبری تحلیلی صنعت حمل و نقل تین نیوز

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

12 − دوازده =

این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.